# How many Hours will A & B Require to Meet each Other

A and Mr. B start walking to meet each other from 2 different places which are 25 km apart. If A walks at the rate of 2 km/hr. and B at 3 km/hr. how many hours will they require to meet each other?

- 4 hrs. 20 min.
- 5 hrs.
- 10 hrs.
- 12 hrs. 30 min.

**Answer: (b) 4.5 Hrs.**

**Explanation:-
Given-
**A man walks at speed = 4km/hr.

and runs at speed = 8km/hr.

Total distance = 24km, then half distance = 24/2 = 12km

He covered half distance by walking at speed 4km/hrs = 12/4 = 3hrs.

He covered half distance by running at speed 8kh/hrs = 12/8 = 1.5hrs.

Hence, he time taken covered half of his journey walking and other half by running = 3 + 1.5 = 4.5hrs.