# What will be the Selling Price? If

An item costing ₹ 200 is being sold at 10% loss. If the price is further reduced by 5%, the selling price will be ?

- ₹ 170
- ₹ 171
- ₹ 175
- ₹ 179

**Answer: ( 2 ). Rs. 171**

The cost price of an item is** Rs. 200,** it sold at **10% loss**.

Therefore, selling price of item **= 200 – 10% of 200 = 200 – 20 = Rs. 180.**

Now, cost price is reduced by **5%** then, new cost price **= 200 -5% of 200 = 200 – 10 = Rs. 190.**

From this new cost price, the new selling price =** 190 – 10% of 190 = 190 – 19 = Rs. 171**