# What will be the Speed of Train?If

The ratio between speed of two trains is 4:5. If the second train runs 600 kms in 5 hours, what is the speed of the first train?

- 96 km/hr
- 200 km/hr
- 120 km/hr
- 135 km/hr

**Answer: (1) 96 km/hr**

**Explanation:-**

Let be the speed of the first train is 4X and speed of second train is 5X.

Covered distance in 5 hrs by second train = 600 km.

Therefore, the speed of the second train = 600/5 = 120 km/hrs.

Then, 5X = 120

X = 120/5 = 24

The speed of first train = 24 x 4 = 96 km/hr.

Thus, the speed of first train is 96 km/hr.