# The Sum of Their Ages in Year is :

The ratio of ages of two person is 5:9 and the age of one of them is greater than the other by 40 years. The sum of their ages in year is-

- 140
- 180
- 150
- 160

**Answer: (1) 140 years**

**Explanation:- **The ratio of ages of two person = 5: 9

Let the age of first person be 5X and the age of second person be 9X

The age of one of them is greater than the other by 40 years,

Then, 9 X – 5 X = 40

4 X = 40

X = 40/4

X = 10

Then, the age of first person is 5 X = 5 x 10 = 50 years and the age of second person 9X = 9 x 10 = 90 years

So, the sum of their ages = 90 + 50 = 140 years

Hence, the answer is (1) 140 years.