# The Average Age of The New Students is:

The average age of 40 students of a class is 15 years. When 10 new students are admitted, the average age is increased by 0.2 years. The average age of the new students is:

- 15.2 years
- 16 years
- 16.2 years
- 16.4 years

**Answer: (2) 16 years**

**Explanation:-**

The average age of 40 students of a class = 15 years

Then, the total age of 40 students = 40 x 15 = 600 years.

10 new students admitted and the average increased by 0.2%

Then, the total number of students = 40 + 10 = 50

And new average = 15 + 0.2 = 15 .2 years

Then, the total age of 50 students = 50 x 15.2

= 760 years.

The total age of new students = 760 – 600 = 160 years

Then, the average age of new students = 160/10 = 16 years

Hence, the answer is (2) 16 years.