How much Time will be Require a Man to Cover Distance?

A man walks at speed of 4 km/hr. and runs at the speed of 8 km/hr. How much time will man require to cover a distance of 24 kms if he completes half of his journey walking and the other half by running?

  1. 3 Hrs.
  2. 4.5 Hrs.
  3. 12 Hrs.
  4. 5 Hrs.
Monis Rasool Professor Asked on 23rd May 2015 in Maths.
Add Comment
  • 1 Answer(s)
    Best answer

    Answer: (b) 4.5 Hrs.

    Explanation:-
    Given-
    A man walks at speed = 4km/hr.
    and runs at speed = 8km/hr.
    Total distance = 24km, then half distance = 24/2 = 12km

    He covered half distance by walking at speed 4km/hrs = 12/4 = 3hrs.
    He covered half distance by running at speed 8kh/hrs = 12/8 = 1.5hrs.

    Hence, he time taken covered half of his journey walking and other half by running = 3 + 1.5 = 4.5hrs.

    Anurag Mishra Professor Answered on 23rd May 2015.
    Add Comment
  • Your Answer

    By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.